ASPECT4MUSIC - Μια Μεγάλη Μουσική Οικογένεια

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ & ΝΕΑ

Συνέντευξη Γιώργου Λεμπέση

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ

Είναι λυπηρό όλο αυτό που έχει συμβεί. Είναι όμως και μια κάθαρση. Να ξέρετε πως το πιο βαθύ σκοτάδι είναι πριν την αυγή και πιστεύω ότι η αυγή αυτή στον κόσμο της τέχνης, θα είναι πολύ καλύτερη.

Της Μαρίας Καραγιάννη

Ο Γιώργος Λεμπέσης είναι ένας αγαπημένος καλλιτέχνης που όλα τα κορίτσια στη δεκαετία του ΄90, τον λάτρευαν.  Οι επιτυχίες του ξεσηκώνουν μέχρι σήμερα, όπου εμφανίζεται. Ένας καλλιτέχνης που εκτιμώ ιδιαίτερα, δεν μασάει τα λόγια του, λέει τα πράγματα με το όνομα τους και κρατά χαμηλό προφίλ.  Ο Γιώργος Λεμπέσης αποκαλύπτεται στη Μαρία Καραγιάννη.

Πως βλέπεις την σημερινή κατάσταση που βιώνουμε;

Οπωσδήποτε είναι μια δύσκολη κατάσταση για όλους μας. Έχει αλλάξει η ζωή μας εντελώς, όμως μέσα από τέτοιες καταστάσεις θα πρέπει να μαθαίνουμε και να αναθεωρούμε τη στάση ζωής μας. Παρόλα αυτά όμως πρέπει να προχωράμε μπροστά με αισιοδοξία κάτι που έχω προσπαθήσει να περάσω μέσα από το τελευταίο μου τραγούδι με τίτλο “Αν σωθείς, θα σωθώ”.

Πως περνάς το χρόνο σου;

Μου αρέσει να ταξιδεύω διαρκώς. Μέσα σε αυτό τον εγκλεισμό όμως η μόνη μου διέξοδος είναι η μουσική. Κλείνομαι λοιπόν στο στούντιο μου και ταξιδεύω μέσα από τις μελωδίες.

Έχει τύχει να απορρίψεις κάποιο κομμάτι και να γίνει επιτυχία από άλλον;

‘Οχι, δεν έχει συμβεί ποτέ αυτό.

Η κρίση ή καλύτερα η καραντίνα φέρνει τέχνη;

Θα έλεγα πως οτιδήποτε προκαλεί έντονα συναισθήματα προκαλεί τέχνη. Πόσο μάλλον η μοναξιά…….

Θα πήγαινες κριτής σε κάποιο talent show και γιατί;

Θεωρώ ότι έχω τη γνώση και την εμπειρία να το πράξω. Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν την ευαισθησία μου με το ταλέντο των νέων παιδιών και πως προσπαθώ να είμαι πάντα δίπλα τους.

Η αναγνωρισιμότητα  σε άλλαξε ως άτομο;

Οι βασικές αρχές μου θεωρώ πως δεν άλλαξαν ποτέ. Έχω γίνει όμως αρκετά πιο καχύποπτος και σίγουρα πιο σοφός.

Τι είναι αυτό που θα άλλαζες στον εαυτό σου;

Είμαι ένας άνθρωπος που του αρέσει να βελτιώνεται καθημερινά. Στο τέλος κάθε μέρας κάνω την αυτοκριτική μου και προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος. Σκέφτομαι  πως αν όλοι μας κοιτούσαμε το Εμείς και όχι το Εγώ σίγουρα θα ζούσαμε σε μία καλύτερη κοινωνία και κυρίως πιο ουσιαστική.

Υπάρχουν συνεργασίες που δεν θέλεις να θυμάσαι και γιατί;

Μου αρέσει να κρατάω τις ωραίες στιγμές και να προχωράω. Γενικότερα όμως θεωρώ ότι έχω πολύ καλές σχέσεις με τους συνάδελφους μου και με όσους έχω πορευτεί επαγγελματικά όλα αυτά τα χρόνια.

Για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις που ακούγονται καθημερινά στον καλλιτεχνικό χώρο τι έχεις να πεις; Ποια είναι η γνώμη σου?

Οπωσδήποτε είναι λυπηρό όλο αυτό που έχει συμβεί. Είναι όμως και μια κάθαρση. Να ξέρετε πως το πιο βαθύ σκοτάδι είναι πριν την αυγή και πιστεύω ότι η αυγή αυτή στον κόσμο της τέχνης,  θα είναι πολύ καλύτερη.

Αλήθεια έχεις δεχτεί ποτέ σεξουαλική παρενόχληση; Και αν ναι πως το αντιμετώπισες;

Ποτέ εκτός φυσιολογικών ορίων.

Πες μου λίγα λόγια για το κομμάτι σου.

Έχω χαρεί πάρα πολύ με την αποδοχή που είχε στον κόσμο το «Αν σωθείς ,θα σωθώ». Είναι η πρώτη φορά που τραγουδάω ένα τραγούδι με κοινωνικό μήνυμα και είναι το δικό μας Ευχαριστώ στους ήρωες της πρώτης γραμμής αυτής της πανδημίας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης στη Aspect4Music και τον Χρήστο Κοπελούζο προσωπικά που το πίστεψε και το στήριξε με τον καλύτερο τρόπο.

Σε τι φάση σε βρίσκουμε τώρα; Ετοιμάζεις κάτι;

Είμαι σε μια πολύ καλή φάση συνθετικά. Μάλιστα δεν σας κρύβω ότι είμαι ενθουσιασμένος με την κυκλοφορία του τελευταίου Single του φίλου μου Βασίλη Καρρά με τίτλο ¨ΝΥΧΤΑ ΓΕΝΑΡΗ” καθώς υπογράφω τη μουσική εγώ και τους στίχους ο γνωστός δικηγόρος Βασίλης Καπερνάρος. Είναι ένα τραγούδι που του δείχνει ήδη απίστευτη αγάπη ο κόσμος. Όσο για τον Βασίλη (Καρρά) έβαλε την ψυχάρα του και το έκανε πραγματικά μοναδικό.

Θα σε δούμε κάπου το καλοκαίρι αν όλα πάνε καλά;

Εύχομαι η καλοκαιρινή περιοδεία που ματαιώθηκε πέρυσι να μπορέσει να πραγματοποιηθεί φέτος.

Μία ευχή για το Newsberg;

Εύχομαι στο Newsberg  να είναι πάντα επίκαιρο, πάντα δημιουργικό και πάντα πρωτοπόρο.

Γιώργος Λεμπέσης - Αν Σωθείς Θα Σωθώ | Official Video Clip

Image

Aspect4music member of
MC Kopelouzos Group

mck.gr

Κάντε εγγραφή
για να λάβετε πρώτοι όλες τις νέες επιτυχίες.

© Δησκογραφική Εταιρεία aspect4music, All Rights Reserved.

Design & Developed by Manolis Chatzigeorgiadis Ipapaki

Search